Antwerpen Barok 2018 lanceert originele Rubens-eindejaarscollectie

Het culturele stadsfestival ‘Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert’ breidt zijn gamma aan merchandising uit. Vanaf 3 december presenteren Bar Barok, de stadswinkel en de museumshop van het Rubenshuis een originele eindejaarscollectie duurzame producten uit gerecycleerd promomateriaal aan hun klanten. Op deze manier bezorgen ze Rubens-fans unieke kerstgeschenken of leuke aandenkens aan dit bijzondere barokjaar.

Nieuwe barokke souvenirs
Op 3 december lanceert het culturele stadsfestival ‘Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert’ een reeks unieke souvenirs en eindejaarsproducten: pennenzakken, schoudertassen, rugzakken, boodschappentasjes en zitzakken gemaakt van promotiemateriaal van het barokfestival.

In het naaiatelier van de Antwerpse organisatie ‘Binnenste Buiten’ gaven sociaal tewerkgestelden de oude stoffen een nieuw leven.  Voor de eindejaarscollectie lieten ze zich inspireren door Rubens. Ze verwerkten de banners en vlaggen van het barokfestival tot pennenzakken, rugzakken, shoppingtassen en zitzakken.

Barok proeven
De nieuwe barokke souvenirs vormen een mooie aanvulling op alle andere barok geïnspireerde hebbedingen en veel lekkers dat een aantal specialisten tijdens het afgelopen jaar op de markt bracht. Baroksouvenirs zijn te koop in de stadswinkel op de Grote Markt, in de museumshop van het Rubenshuis op de Wapper en in Bar Barok, een pop-up bar in de Nationalestraat 145. Naast de selectie van upcycled pennenzakken, rugzakken, shoppingtassen en zitzakken kan de barokliefhebber in Bar Barok terecht voor een reeks unieke barokke streekproducten waaronder koffie, bier, kaas, thee, chocolade en Antwerpse handjes.

Antwerpen Barok 2018
Op 13 januari eindigt het culturele stadsfestival ‘Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert’. Sinds de start op 1 juni 2018 maakten meer dan 600 000 bezoekers kennis met het barokke erfgoed in Antwerpen.

Praktisch

Prijsoverzicht nieuwe eindejaarscollectie barok (zolang de voorraad strekt)

  • Zitzak (zonder vulling): 40 euro
  • Schoudertas: 50 euro
  • Rugzak: 35 euro
  • Opvouwbaar boodschappentasje: 12 euro
  • Pennenzak: 8 euro

Adressen en openingsuren

Bar Barok (nog tot 13 januari 2019)
Nationalestraat 45
Dinsdag tot zondag van 10.30 tot 18.30 uur

Stadswinkel
Grote Markt 11-13
Maandag tot zondag 10 tot 17 uur

Rubenshuis
Wapper 9-11
Dinsdag tot zondag 10 tot 17 uur

 

Meer informatie over de bestaande streekproducten: Antwerpse streekproducten

Meer informatie over het Barokfestival: Antwerpen Barok 2018

 

 

Nadia De Vree

Perscoördinator Musea en Erfgoed, Stad Antwerpen

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert

Het culturele stadsfestival Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert brengt hulde aan Peter Paul Rubens en zijn barokke, culturele nalatenschap. Tijdens het festival staan de schijnwerpers op Peter Paul Rubens, een van de meest invloedrijke kunstenaars ooit én de beroemdste inwoner van de stad Antwerpen. Hij verpersoonlijkt de barok en is een belangrijke bron van inspiratie voor hedendaagse kunstenaars en de atypische levensstijl van de stad Antwerpen en haar inwoners. Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert vertelt een verhaal over barok, vroeger en nu en brengt de historische barok in dialoog met hedendaagse kunst. Met de stad en de wereld als het decorum. Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert is een sleutelevenement in het kader van het Vlaamse Meesters-programma van Toerisme Vlaanderen en belooft uitgesproken extravert te zijn en artistieke eigenzinnigheid met authentieke gastvrijheid te combineren. Van juni 2018 tot januari 2019 in Antwerpen.

 

Met de steun van:

Met de steun van Toerisme Vlaanderen