Persuitnodiging 'Antwerpen Barok 2018': twee nieuwe expo's in het Museum Plantin-Moretus en het Snijders&Rockoxhuis

Persuitnodiging 'Antwerpen Barok 2018': twee nieuwe expo's in het Museum Plantin-Moretus en het Snijders&Rockoxhuis

Persvoorstelling op donderdag 27 september

Het culturele stadsfestival  ‘Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert’ kondigt een tweede reeks tentoonstellingen aan in het najaar in het Rubenshuis (persvoorstelling op 25 september), het Museum Plantin-Moretus en het Snijders&Rockoxhuis.

De expo 'Baroque Book Design' loopt vanaf 28 september 2018 en vertelt een verhaal over de vriendschap en samenwerking tussen Balthasar Moretus en Peter Paul Rubens en hoe deze leidde tot de uitvinding van het barokboek, waarbij vooraanstaande kunstenaars werden ingezet voor het boekontwerp.

De expo 'Cokeryen - Photo Film Food' opent voor het publiek op 28 september 2018. In de expo gaat foodfotograaf Tony Le Duc in dialoog met de markttaferelen en voedselstillevens van Frans Snijders en zijn tijdgenoten. De expo toont foto's van de hedendaagse interpretatie door Antwerpse chefs van de recepten uit het 17de eeuws kookboek van Antonius Magirus. De gerechten worden voor de duur van de expo ook geserveerd in de restaurants van de chefs.

De pers wordt vriendelijk uitgenodigd op de persvoorstelling ter gelegenheid van de tentoonstellingen 'Baroque Book Design' en 'Cokeryen' op donderdag 27 september in het Museum Plantin-Moretus en het Snijders&Rockoxhuis.

Programma:

13.45 uur             Onthaal in het Museum Plantin-Moretus

14 uur                  Verwelkoming door Iris Kockelbergh, directeur Museum Plantin-Moretus

Toelichting door Caroline Bastiaens, Antwerps schepen van cultuur

Bezoek aan expo 'Baroque Book Design' met toelichting door Dirk Imhof, curator van de expo

14.45 uur             Transfer naar Snijders&Rockoxhuis

15 uur                   Verwelkoming door Hildegard Van de Velde, directeur Snijders&Rockoxhuis   

Bezoek aan de tentoonstelling onder leiding van Tony Le Duc, foodfotograaf en curator van de expo

Mogelijkheid tot het proeven van een hedendaagse interpretatie van een 17de eeuws recept door Jurgen Lijcops (Bar Burbure), Jöran De Backer (Sir Anthony van Dijck), Kevin De Backer (The Gilded) en Davy Schellemans (Veranda). Johan Segers ('t Fornuis) geeft een toelichting over de barokke keuken.

16.30 uur             Gepland einde.

Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen via  nadia.devree@stad.antwerpen.be

 

 

 

 

Contacteer ons
Nadia De Vree Perscoördinator Musea en Erfgoed Antwerpen, Stad Antwerpen
Nadia De Vree Perscoördinator Musea en Erfgoed Antwerpen, Stad Antwerpen
Over Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert

Het culturele stadsfestival Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert brengt hulde aan Peter Paul Rubens en zijn barokke, culturele nalatenschap. Tijdens het festival staan de schijnwerpers op Peter Paul Rubens, een van de meest invloedrijke kunstenaars ooit én de beroemdste inwoner van de stad Antwerpen. Hij verpersoonlijkt de barok en is een belangrijke bron van inspiratie voor hedendaagse kunstenaars en de atypische levensstijl van de stad Antwerpen en haar inwoners. Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert vertelt een verhaal over barok, vroeger en nu en brengt de historische barok in dialoog met hedendaagse kunst. Met de stad en de wereld als het decorum. Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert is een sleutelevenement in het kader van het Vlaamse Meesters-programma van Toerisme Vlaanderen en belooft uitgesproken extravert te zijn en artistieke eigenzinnigheid met authentieke gastvrijheid te combineren. Van juni 2018 tot januari 2019 in Antwerpen.

 

Met de steun van:

Met de steun van Toerisme Vlaanderen