Alle dagen barok (Nationaal)

Cultureel stadsfestival ‘Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert’ van start

Met 8 tentoonstellingen, 10 projecten rond beeldende kunst, 22 muzikale projecten, 12 theater- en muziektheaterproducties, 3 nieuwe stadswandelingen, meerdere lezingenreeksen, 4 festivals in het festival, een reeks barokke Antwerpse streekproducten en één kanjer van een feestelijk openingsweekend brengt de stad Antwerpen hulde aan Peter Paul Rubens en zijn barokke culturele nalatenschap. Onder het motto ‘Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert’ stimuleert het culturele stadsfestival de dialoog tussen de historische barok en hedendaagse kunsten. Het barokfestival vormt de officiële aftrap van het 3 jaar durende Vlaamse Meesters programma rond Rubens, Bruegel en van Eyck waarmee Toerisme Vlaanderen en zijn partners culturele meerwaardezoekers van over heel de wereld naar Vlaanderen willen brengen. Het festival loopt van 1 juni 2018 tot 13 januari 2019 in Antwerpen.

Het culturele stadsfestival ‘Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert’ brengt hulde aan Peter Paul Rubens en zijn barokke, culturele nalatenschap. Tijdens het festival staan de schijnwerpers op Peter Paul Rubens, een van de meest invloedrijke kunstenaars ooit én de beroemdste inwoner van de stad Antwerpen. Hij verpersoonlijkt de barok en is een belangrijke bron van inspiratie voor hedendaagse kunstenaars en de atypische levensstijl van de stad Antwerpen en haar inwoners. ‘Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert’ vertelt een verhaal over barok, vroeger en nu en brengt de historische barok in dialoog met hedendaagse kunst. ‘Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert’ is een sleutelevenement in het kader van het Vlaamse Meesters-programma van Toerisme Vlaanderen. Toerisme Vlaanderen en de stad Antwerpen investeren in 2018 8,8 miljoen euro om de internationale reputatie van Peter Paul Rubens te versterken. Het festival loopt van juni 2018 tot januari 2019 te Antwerpen.

Zomertentoonstellingen ‘Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert’
De ruggengraat van het stadsfestival is een reeks tentoonstellingen en projecten rond beeldende kunst waarbij Rubens en de barok geconfronteerd worden met hedendaagse kunst(enaars). Maar liefst vijf tentoonstellingen zijn vanaf 1 juni door het publiek te ontdekken. Samen presenteren deze tentoonstellingen kunstwerken, van historische én hedendaagse meesters, van foto’s tot performances. Van Rubens en Caravaggio tot William Forsythe en Edward Kienholz. Het is een unieke kans voor Antwerpen en het publiek om - net zoals Rubens - kunst te ervaren als een way of life.

Meer informatie over het volledige festivalprogramma en tickets voor de expo’s zijn verkrijgbaar via www.antwerpenbarok2018.be

Voor meer informatie over de expo's in het Rubenshuis, het MAS, het M HKA, het Middelheimmuseum, het openingsweekend en alle andere evenementen:

De meester leeft!

Rubenshuis

1/6/2018 – 15/3/2019

Curator: Ben van Beneden

Met het oog op ‘Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert’ wordt de collectie van het Rubenshuis verder verrijkt met een aantal bijzondere meesterwerken. Eerder verwelkomde het museum al werk van Tintoretto, Titiaan en Anthony van Dyck. Deze krijgen vanaf 1 juni 2018 het gezelschap van maar liefst zes topwerken van Frans Floris, Daniël Seghers, Adam de Coster, Jan van den Hoecke en twee van Rubens zelf. Blikvanger is Rubens’ Marteldood van de Heilige Andreas uit Madrid, die voor het eerst in bijna 400 jaar terug thuis komt. En met de aanwinst van een zelfportret van Jacob Jordaens presenteert het Rubenshuis nu zelfportretten van de drie tenoren van de Vlaamse barok: Rubens, Van Dyck én Jordaens.

De restauratiewerkzaamheden aan de portiek en het tuinpaviljoen van het Rubenshuis zijn volop bezig. Deze 400 jaar oude elementen zijn de enige twee originele overblijfselen uit de woning van Rubens en vormen zeldzame sporen van de meester als architect. Alleen tijdens ‘Antwerpen Barok 2018’ wordt de portiek ingekleed met een in het oog springende 3D simulatie en is er de kans om de restauratie te volgen aan de hand van nieuwe digitale toepassingen en werfbezoeken. Nooit eerder had de bezoeker de kans om letterlijk zo dicht bij de architectuur van Rubens te komen.

Voor meer informatie zie Rubenshuis - De meester leeft!

Michaelina

MAS i.s.m. Rubenshuis

1/6/2018 – 2/9/2018

Curator: Dr. Katlijne Van der Stighelen

Het Rubenshuis brengt de eerste retrospectieve tentoonstelling van het oeuvre van Michaelina Wautier (1604–1689) en demonstreert het uitzonderlijke talent van een kunstenares die groot werd in een periode waarin vrouwelijke artiesten zeer zeldzaam waren. Haar werk is zonder meer grensverleggend te noemen. Zo goed als het volledig gekende oeuvre van Michaelina wordt voor het eerst samen aan het publiek getoond. Absoluut hoogtepunt is het 12 m² grote Triomf van Bacchus uit het Kunsthistorisches Museum van Wenen, waarop Michaelina zichzelf als Bacchante tussen halfnaakte mannen afbeeldt en als enige zelfbewust het publiek aankijkt.

Voor meer informatie zie Michaelina: de leading lady van de barok

Sanguine | Bloedrood. Luc Tuymans on Baroque

M HKA i.s.m. KMSKA

1/6/2018 – 16/9/2018

Curator: Luc Tuymans

Het M HKA plaatst de geest van de barokmeesters tegenover de visie van hedendaagse kunstenaars. Curator Luc Tuymans brengt dramatische barokwerken binnen in de experimentele ruimte van hedendaagse kunst en overweldigt de bezoeker door sleutelwerken uit de barok in dialoog te plaatsen met hedendaagse kunstenaars. Rubens, Jordaens, Van Dyck, Zurbarán, Brouwer, Gijsbrechts, De Vos en Caravaggio ontmoeten binnen- en buitenlandse hedendaagse kunstenaars waaronder Berlinde De Bruyckere, Fred Bervoets, Jan Fabre, Michaël Borremans, Nadia Naveau, Jack Whitten, Zhang Enli, On Kawara, Pierre Huyghe, Carla Arocha en Stephane Schraenen. Absolute blikvanger is Edward Kienholz’ Five Car Stud.

Voor meer informatie zie M HKA - Sanguine/Bloedrood

Experience Traps

Middelheimmuseum

1/6/2018 – 23/9/2018

Curatoren: Pieter Boons en Sara Weyns

Met ‘Experience Traps’ ontvangt het Middelheimmuseum een groep bijzonder boeiende kunstenaars, die zich lieten inspireren door de vernieuwende ideeën uit het barokke landschap. Elk van de 16 kunstenaars of collectieven, waaronder William Forsythe, Bruce Nauman, Recetas Urbanas en Ulla von Brandenburg, droeg andere invullingen en interpretaties aan: vaak kunnen hun werken geïnterpreteerd worden als verschillende van de barokke landschapsmotieven of -ingrepen die een bezoek aan een baroktuin tot een bijzondere ervaring moesten maken, zoals labyrinten, fonteinen, trompe-l’oeils, namaakruïnes, enzovoort. Maar vooral verbindt elk van hen het barokke erfgoed met een  scherpe reflectie op de eigen tijd. Dit resulteert in zeer diverse architecturale sculpturen, installaties en performances die alle zintuigen aanspreken. De werken, vaak gemaakt speciaal voor dit project, zijn te vinden doorheen het museumpark en op enkele locaties in de stad.

Voor meer informatie zie Middelheimmuseum - Experience Traps 

Barok Burez

MAS

1/6/2018 – 21/4/2019

Curator: Marieke Van Bommel

Het MAS presenteert nieuw werk van de Antwerpse fotograaf Athos Burez. Met 80 foto’s en installaties die getoond worden in de wandelboulevard zorgt hij voor een eigenzinnige en hedendaagse kijk op verschillende genres uit de stijlperiode: stillevens, portretten, landschappen en interieurs. Het zal de eerste keer zijn dat het werk van Athos in een solotentoonstelling te bewonderen is in Antwerpen.

Voor meer informatie MAS - Barok Burez

Barok in de stad

Barok is in Antwerpen niet enkel een zaak van musea. Het is ook aanwezig in de kerken, het straatbeeld en in de Antwerpse joie de vivre. Een gevarieerd programma in de stad vol muziek, theater, literatuur, streetart, fotografie, installatiekunst, dans, performances, wandelingen … ontwikkeld door en in samenwerking met heel wat klinkende namen uit de Antwerpse kunstensector laten iedereen kennismaken met het barokke karakter van het Antwerpse DNA.

Feestelijk openingsweekend

Van 1 tot 3 juni wordt het culturele stadsfestival ‘Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert’ feestelijk ingezet. Doorlopend vinden er barokconcerten, speedrondleidingen, kinderateliers en feestelijke nocturnes in de tentoonstellingen plaats. Het barokke karakter van de stad is te ontdekken aan de hand van verschillende stadswandelingen en een unieke theaterwandeling. Het openingsweekend van het barokfestival wordt op zondagavond 3 juni in stijl afgesloten op het Hendrik Conscienceplein met gratis concerten van onder meer de Deense indie rockgoden van Efterklang, in samenwerking met het Antwerpse Baroque Orchestration X (B.O.X), Dez Mona en het koor van Tutti Fratelli.

Voor meer informatie zie feestelijk openingsweekend of folder openingsweekend

Baroque Murals

Vanaf 1 juni 

4 kunstenaars. 4 stijlen. 4 barokmotieven. 4 muurschilderingen. Graffitikunstenaar Yvon Tordoir en zijn collega’s geven Antwerpse muren een moderne barok-make-over. Voor het Barokfestival nam Astro (Parijs) 3 muren in de Prekersstraat onder handen en voegde in zijn bekende trompe-l’oeil techniek een nieuwe dimensie toe aan het Sint-Andrieskwartier. Bij Smug (Glasgow) komen vaak barokke thema’s voor als ‘dood’ en ‘overdaad’. In de Kolverniersstraat maakte hij een hyperrealistisch portret van een man die mijmerend de shoppende mensenmassa op de Meir aanschouwt. Het werk van el Mac uit Los Angeles wordt gekenmerkt door een unieke rasterstructuur. Met lijnen gaat hij de strijd aan tussen licht en donker, zoals je ook bij Rembrandt ziet. Zijn werk is te bewonderen in de Gramayestraat. En Tordoir? Hij gebruikt graag kalligrafische en figuratieve motieven zoals je die ook in 17de eeuwse boeken vindt. Zijn monumentaal meesterwerk aan de Eiermarkt verrijkt de stad met het woord ‘Antwerpen’ in grote gouden letters, versierd met opzichtige barokke krullen; een knipoog naar de klok van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal.

Voor meer informatie zie Baroque Murals

‘Diasporalia’ van Koen Theys

Onze-Lieve-Vrouwekathedraal

1/6/2018 – 3/1/2019

De iconische meesterwerken van Rubens in de kathedraal krijgen tijdens het culturele stadsfestival ‘Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert’ gezelschap van een nieuwe creatie van Belgisch beeldend kunstenaar Koen Theys. Met ‘Diasporalia’ geeft Theys een eigentijdse invulling aan de barokke strategie om mensen te raken en in beweging te brengen. Het werk verbeeldt  de mens die op zoek moet naar zijn bestemming in het leven. 

Voor meer informatie zie Belgisch topkunstenaar exposeert in kathedraal

Barok in situ & Rubens achterna

Vanaf 1 juni

Antwerpen telt vijf monumentale kerken waar barok en de leefwereld van Rubens ‘in situ’ tot leven komen. De majestueuze Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, Sint-Pauluskerk, Sint-Andrieskerk, Sint-Carolus Borromeuskerk en de Sint-Jacobskerk. Deze kerken behoorden tot de meest gedreven opdrachtgevers van nieuw werk aan Rubens en zijn tijdgenoten.  Tijdens 'Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert' wordt een gratis bezoekersgids en familiegids aangeboden om de barokke pracht in de kerken te verkennen. In een nieuw parcours ‘Rubens achterna’ langsheen de vijf kerken, opgesplitst in twee routes ‘Rubens’ groei’ en ‘Rubens’ bloei’, kan de bezoeker het levensverhaal van Rubens ontdekken.

Voor meer informatie zie Monumentale kerken Antwerpen - Versterkte publieksontsluiting van barok erfgoed

Theaterwandeling B’rok d’Anvers

2, 3 juni, 5, 6, 7, 8, 12, 13, 14, 15, 19, 20, 21, 22, 26, 27, 28, 29 juli

De Kleine Expeditie brengt een nieuwe theaterwandeling vol ronde vormen en sierlijke bochten waarin het publiek wordt overtuigd dat Antwerpen de meest barokke stad ter wereld is. Een uitbundige voorstelling op de grens tussen fictie en realiteit waarbij je de aanwezigheid van barok in Antwerpen aan den lijve ondervindt.

Tickets via www.antwerpenbarok2018.be/brokdanvers

Focus: barokke pracht in een huiselijk kader

Museum Mayer van den Bergh

1/6/2018 – 31/1/2019

Tijdens 'Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert' focust Museum Mayer van den Bergh op barokke topwerken in de eigen collectie. Zo wordt de schilderkunst van Cornelis de Vos, Jacob Jordaens en Jan Bruegel in de schijnwerpers geplaatst. Maar ook barokke beeldhouwwerken en tekeningen worden uitgelicht. Je ontdekt de rijkdom van de historische barok in al zijn veelzijdigheid op de plek zoals Fritz Mayer van den Bergh die gedroomd heeft.

OUTLANDISH | graindelavoix

Sint-Carolus Borromeuskerk

6,7,8/7                         

Speciaal voor het Barokfestival, brengt graindelavoix een gedurfd filmconcert in de barokke parel op het Hendrik Conscienceplein. Björn Schmelzer en zijn ensemble schreven een alternatief scenario voor Thomas Mores Utopia. Het resultaat is OUTLANDISH, een meeslepend verhaal, gefilmd in Antwerpen en op de Atlantische oceaan. Een bizar ciné-concert met de nodige dramatiek en humor, in het prachtige decor van de Sint-Carolus Borromeuskerk.  Tickets via www.antwerpenbarok2018.be/outlandish

Voor meer informatie zie Graindelavoix – OUTLANDISH

Rubens inspireert Antwerpse ambachtslui

Rubens inspireert tot vandaag niet alleen nieuwe generaties kunstenaars, maar ook Antwerpenaars die oude ambachten vernieuwen. Bakkers, beenhouwers, kaasmakers, brouwers, theespecialisten, distillateurs, chocolatiers en koekjesmakers brengen speciale edities van hun producten op de markt.

Ook Standaard Uitgeverij voelde barokke kriebels en haalde het album ‘De Raap van Rubens’ van Suske en Wiske – oorspronkelijk uitgebracht ter ere van het Rubensjaar in 1977 – van onder het stof voor een gloednieuwe heruitgave. 

Vanaf juni verkrijgbaar in de Antwerpse stadswinkel, museumshops en de pop-up Bar Barok (Nationalestraat 45). De strip vind je ook in de boekhandel.

Voor meer informatie zie Rubens inspireert Antwerpse ambachtslui

En verder deze zomer 

Jan Fabre –  Sint-Augustinuskerk (AMUZ) – vanaf 3/7

Nieuw werk van Jan Fabre op de plek waar ooit Rubens, Van Dyck en Jordaens een altaarstuk schilderden.

Persvoorstelling op 27/6

Expo Paul Kooiker – Untitled (Nude) FOMU – Fotomuseum Antwerpen – 29/6 – 7/10

Rubens en Rembrandt zijn bronnen van inspiratie voor nieuw werk van de Nederlandse fotograaf Paul Kooiker.

Persvoorstelling op 28/6

Barok&roll – verschillende locaties – 3/7 – 11/7

De Plutomobiel zet deze zomer Antwerpse pleintjes op stelten en bewijst dat barok allesbehalve saai en stoffig is. Tijdens gratis workshops kunnen kinderen tussen zes en twaalf jaar de barokke muzikant in zichzelf loslaten. Een muzikaal belevingsbad van Bach tot Lady Gaga.

1618 | BEFORE & BEYOND – AMUZ – 16/8 – 16/12

AMUZ brengt rond het scharnierjaar 1618 vele eeuwen muziekgeschiedenis samen: van oude eenstemmige muziek tot Johann Sebastian Bach, met daartussen onder anderen Hildegard von Bingen, Guillaume de Machaut, Orlandus Lassus en Claudio Monteverdi. Naast de gevulde concertkalender zijn er ook heel wat lezingen, voordrachten en een aanbod voor kinderen.

Persvoorstelling op 15/8

Early Baroque Music Revisited – verschillende locaties – vanaf 4/8

Het duo Natashia Kelly & Brice Soniano verkent de grenzen van de vroege barokmuziek en de hedendaagse jazz. Tijdens hun concerten mag het publiek vrij rondlopen en kan het dus niet alleen het bijzondere samenspel van zang en contrabas, maar ook de locatie op zich laten inwerken.

Les Indes galantes – Theaterstudio deSingel – 18/8 – 19/8

De gelijknamige barokopera van Jean-Philippe Rameau werd tussen de première in 1735 en 1772 maar liefst 320 keer opgevoerd in de Parijse opera. Nu laat Muziektheater Transparant jong aanstormend zang-, dans- en muzikaal talent op de productie los. (In het najaar is Muziektheater Transparant zelf te gast met hun indrukwekkende creatie voor de Ruhrtriennale 2016: ‘Earth Diver’.)

Curiosa – hetpaleis – 25/8 – 26/8

Een wonderkamer op maat van de allerkleinsten. Theater De Spiegel en De Veerman heten kinderen tot drie jaar en hun (groot)ouders welkom in de wondere wereld van de barok. Muzikanten zorgen voor een speelse kennismaking met de muziek en de instrumenten uit Rubens’ tijd.

Urban Baroque Bowl – vanaf 26/8 - verschillende locaties en verschillende data

Geluidsarchitect Kris Strybos (Scale) en graffiti-artist Bram De Ceurt (Bird) nemen je mee in een subtiele clash tussen oude Vlaamse Meesters en streetart. Een totaalbeleving waar muziek en beeld één zijn.

Festival Royal – Bibliotheek Permeke en De Coninckplein – 31/8 – 2/9

Driedaags barok feest vol  beelden, woorden, muziek, geuren, kleuren en smaken met een boeiende mix van urban dance, poetry slam, barokmuziek, theater, circus, literatuur, culinair genot tijdens een zevengangenmenu en een tentoonstelling. In de expo ‘Family Tables’ portretteert Tony Le Duc de culinaire diversiteit van families uit de buurt. (Vanaf 28 september zal van deze gerenommeerde foodfotograaf nieuw werk te zien zijn in het Snijders&Rockoxhuis.)

Over Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert

Caroline Bastiaens, schepen voor Cultuur van de stad Antwerpen: “Onze stad wordt de komende maanden ondergedompeld in de barok, niet alleen uit de tijd van Rubens maar ook van vandaag, met Rubens als gids en inspiratiebron. Barok zit in het DNA van de Antwerpenaar gebakken en dat willen we aan iedereen tonen. We presenteren een gevarieerd en uitgebreid programma met historische en hedendaagse toptentoonstellingen in onze musea en culturele evenementen verspreid over de hele stad. We tonen de vele gezichten van barok aan de inwoners en de bezoekers van onze stad.”

Ben Weyts, Vlaams minister van Mobiliteit, Openbare Werken, Vlaamse Rand, Toerisme en Dierenwelzijn: “Rubens is een tijdloos icoon van het Vlaamse vakmanschap. Met een uithangbord als Rubens willen we kunstliefhebbers uit de hele wereld verleiden om de bakermat van de Vlaamse Meesters te komen ontdekken. Ik investeer 6 miljoen euro in de projecten rond Rubens, in dit culturele stadsfestival en de nieuwbouw van een Rubens Experience Canter. Dat geld verdienen we dubbel en dik terug dankzij al de extra bezoekers die we verwachten.”

Antwerpen Barok 2018 in cijfers

  • Het culturele stadsfestival ‘Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert’ is een initiatief van de stad Antwerpen met de steun van Toerisme Vlaanderen en komt tot stand in samenwerking met een 50-tal culturele en artistieke partners in de stad.
  • De stad Antwerpen en Toerisme Vlaanderen investeren samen 8,8 miljoen euro in het culturele stadsfestival ‘Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert’ om de internationale reputatie van Peter Paul Rubens te versterken.
  • Er worden minstens 625.000 bezoekers verwacht, waarvan de helft uit het buitenland.
  • Bijna 300 kunstwerken, verspreid over de acht tentoonstellingen, maken er een uniek festival van. Vele daarvan zijn bruiklenen die voor het eerst en eenmalig samen in Antwerpen te bewonderen zijn.
  • Speciaal voor het barokfestival ontwikkelde Visit Antwerpen de Baroque Festival Card, waarmee de bezoeker gedurende 48 uur toegang krijgt tot alle deelnemende expo’s en kerken én aan de hand van een wandelgids de stad van Rubens kan ontdekken. 
  • De Antwerp Museum App is het instrument bij uitstek om het barokke karakter van de stad te ontdekken en meer te halen uit een tentoonstellingsbezoek, een wandeling langs de monumentale kerken of het streetart-parcours. Speciaal voor ‘Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert’ werd de Antwerp Museum App uitgebreid tot zes talen. Na Nederlands, Frans, Engels en Duits worden nu ook tours en wandelingen in Spaans en Italiaans aangeboden.

Meer informatie over ‘Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert’:

Het culturele stadsfestival ‘Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert’ brengt hulde aan Peter Paul Rubens en zijn barokke, culturele nalatenschap. Tijdens het festival staan de schijnwerpers op Peter Paul Rubens, één van de meest invloedrijke kunstenaars ooit én de beroemdste inwoner van de stad Antwerpen. Hij verpersoonlijkt de barok en is een belangrijke bron van inspiratie voor hedendaagse kunstenaars en de atypische levensstijl van de stad Antwerpen en haar inwoners. ’Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert’ vertelt een verhaal over barok, vroeger en nu en brengt de historische barok  in dialoog met hedendaagse kunst. Met het stad en de wereld als het decorum. ‘Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert’ is een sleutelevenement in het kader van het Vlaamse Meesters-programma van Toerisme Vlaanderen en belooft uitgesproken extravert te zijn en artistieke eigenzinnigheid met authentieke gastvrijheid te combineren.

Meer informatie op www.antwerpenbarok2018.be

Meer informatie voor de pers op https://stadantwerpen.prezly.com

Beeldmateriaal: https://stadantwerpen.prezly.com/media#

Meer informatie over het Vlaamse Meesters programma:

www.flemishmasters.com  

Promotiefilmpje 'Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert.'

MP4 - 51 Mb

Karen Vandenberghe

Projectleider 'Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert', Stad Antwerpen

Nadia De Vree

Perscoördinator Musea en Erfgoed , Stad Antwerpen

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert

Het culturele stadsfestival Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert brengt hulde aan Peter Paul Rubens en zijn barokke, culturele nalatenschap. Tijdens het festival staan de schijnwerpers op Peter Paul Rubens, een van de meest invloedrijke kunstenaars ooit én de beroemdste inwoner van de stad Antwerpen. Hij verpersoonlijkt de barok en is een belangrijke bron van inspiratie voor hedendaagse kunstenaars en de atypische levensstijl van de stad Antwerpen en haar inwoners. Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert vertelt een verhaal over barok, vroeger en nu en brengt de historische barok in dialoog met hedendaagse kunst. Met de stad en de wereld als het decorum. Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert is een sleutelevenement in het kader van het Vlaamse Meesters-programma van Toerisme Vlaanderen en belooft uitgesproken extravert te zijn en artistieke eigenzinnigheid met authentieke gastvrijheid te combineren. Van juni 2018 tot januari 2019 in Antwerpen.

 

Met de steun van:

Met de steun van Toerisme Vlaanderen